foto kerk

Nieuws Overzicht

Popnummers voor Top2000-kerkdienst op 5 februari a.s.

Wat is er nou mooier dan in een kerkdienst samen te luisteren naar die mooiste nummers uit de popgeschiedenis?

Daarom wordt er op 5 februari a.s. om 9.30 uur in de Gereformeerde Kerk in Woubrugge een Top2000-kerkdienst gehouden, georganiseerd door de jongeren van de Brugclub. Deze kerkdienst is een idee van dominee Fred Omvlee en werd opgepakt door de jongeren van de Brugclub. Vorig jaar hielden al 100 kerken een Top2000-kerkdienst. Dit jaar hebben al 66 kerken te kennen gegeven een dienst te gaan organiseren!

Top 2000 Kerkdienst zondag 5 februari 2023

Gereformeerde Kerk Woubrugge

Muziek voor de dienst:

Maroon 5, Memories

Top 2000 Kerkdienst met als thema “Tijd”, door de brugclub:

Welkom en mededelingen door ouderling van dienst

Aansteken van de tafelkaars

Bemoediging en groet

Inleiding op de dienst

Muziek: Tears in heaven – Eric Clapton

Kyriëgebed: Another day in paradise – Phil Collins

Muziek: You Say – Lauren Daigle

Kinderen gaan naar de kindernevendienst

Muziek: Treur niet (ode aan het leven) – Diggy Dex ft. JW Roy,

Schriftlezing: Prediker 3: 1-15

Muziek: Papa – Stef Bos

Preek

Muziek: Mag ik dan bij jou? – Claudia de Breij

Kinderen komen terug uit de kindernevendienst

Gebeden, stil gebed, Onze Vader

Collectedoelen:          1. Kerk in Actie. Geef licht aan vluchtelingenkinderen in Griekenland

2. Groot onderhoud

De allerjongsten kunnen worden opgehaald van de oppas

Muziek: I have a dream – Abba

Zegen, gesproken ‘amen’ door allen

Muziek na de dienst:

Fix it – Coldplay

Stichting Vluchtelingen Woubrugge

Beste inwoners van Woubrugge en Hoogmade,

Afgelopen weken is met heel veel vrijwilligers uit Woubrugge, Hoogmade en wijde omgeving de voormalige motorzaak van Keessen aan de Kerkstraat in Woubrugge geschikt gemaakt om tussen de 50 en 60 vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen. Een prestatie van formaat waar we heel trots op zijn!

We zijn dankbaar dat we mensen die vaak alles zijn kwijtgeraakt en verschrikkelijke dingen hebben meegemaakt een veilig onderkomen kunnen bieden. Van het leefgeld dat de vluchtelingen krijgen, kunnen zij zelf voor een groot deel in hun dagelijkse boodschappen voorzien. Dat ligt echter anders voor de kosten voor het gebruik van het pand zelf. Denk hierbij aan de hoge kosten voor gas, elektriciteit, water, de gemeentelijke belastingen en onderhoud van de voorzieningen. Die bedragen zijn niet mals!

Aangezien dit een particulier initiatief is, ontvangen we geen geld van de gemeente en zijn we afhankelijk van donaties om de kosten te dekken. Draagt u dit initiatief een warm hart toe? Steunt u ons dan alstublieft met een gift of periodieke donatie. Alleen op die manier blijft het mogelijk om de vluchtelingen een tijdelijk, veilig (t)huis te kunnen bieden in ons dorp.

Voor de organisatie van alle activiteiten hebben we Stichting Vluchtelingen Woubrugge opgericht. Deze heeft een ANBI-status (RSIN 863900859), wat inhoudt dat we als stichting goed georganiseerd zijn en zorgvuldig omgaan met het geld van donateurs. Dit heeft als extra voordeel voor u dat giften aan onze stichting (onder voorwaarden) fiscaal aftrekbaar zijn.

Doe een overboeking naar bankrekening NL76RABO0190773243 van de Stichting Vluchtelingen Woubrugge.

We zijn dankbaar voor elk bedrag dat u doneert!

Website: vluchtelingen woubrugge.nl